2017. november 21., kedd

Adventi kalendárium: csokitenger vagy .... ? | #momlife


A csokoládé legalább annyira megosztó az édesanyák körében mint a szoptatás kérdése. Van aki a végletekig ellenzi és van aki már a 4 hónapos babájával is csokifagyit nyalat, de szerencsére van egy köztes tábor is ahová úgy érzem én is tartozom.


Most is mint mindig csak a saját álláspontom tudom képviselni, csak erről tudok nyilatkozni, miszerint én egy éves korig nem adtam (és nem is fogok a kisebbiknek sem) csokoládét adni. Semmilyen előfordulásban. Utána alkalmanként ehetett csokit, de ez nem azt jelenti hogy mindig van a szekrényünkben egy kis tejszelet vagy rudi. Néha ha megkivánja kaphat ezt-azt, de ha boltban vagyunk például akkor 10 esetből 8-szor legalább a tasakos gyümölcspürét veszi le a polcról, viszont ha például én csokit eszek meg szoktam kinálni őt is, szóval nincs előle eldugva az édesség.



Szofi januári születésű, tehát lassan 3 éves lesz, tavaly kapott először adventi kalendáriumot, méghozzá azt a fajtát amit nekünk kell megtölteni amivel mi szeretnénk. Gondolkoztam rajta már akkor is hogy kerüljön-e bele csoki és ha igen akkor milyen és mennyi. Végül arra jutottam hogy minden nap ne legyen neki "előirányozva" a csokifogyasztás, igy egyéb más játék is került bele. Ezért is tartom jobb megoldásnak az ilyen fajta kalendáriumokat, mert igy azt teszünk bele amit akarunk és még ha nem is csokimentes az egész, de meg lehet találni vele az arany középutat.



De konkrétan mi is került a mi kalendáriumunkba?

  • Duplo elemenként: ez volt a nagy kedvenc, iszonyatosan örült egy-egy előbukkanó állatnak vagy éppen virágnak. A sima építőelemek viszont nem hozták lázba. Idén ez kimarad a kalendáriumunkból, mert megjelent egy cuki Duplo télapós szett amit szeretnénk beszerezni és egyben odaadni neki (vagyis a csizmája mellé december 6-án)
  • Mindenféle mütyürök: ez bármi lehet tényleg amit a gyerek szeret és belefér a kis rekeszbe. Nálunk ezek voltak például: lufi, matrica, hajcsat, hűtőmágnes. Ilyet viszont idén is tervezek, most egy nyomdaszettet vásároltam már amihez színes tintapárnák is vannak, ezeket fogom megbontva eldugni a kalendáriumban. Matricát idén is tervezek mert a ragasztgatás továbbra is óriási favorit nála.
  • Gyümölcs, magvak, aszalványok: tavaly csak mandarin került bele, idén viszont kis csomagocskákat fogok összeállítani különböző aszalt gyümölcsből és magvakból mert ezeket is nagyon szereti.
  • Édesség: igen, tavaly is volt és idén is lesz. Gyerekből van a lelkem, szereti a csokit na, nem akarom teljesen kizárni ezt az opciót sem. Szerintem megmaradok a tavalyi koncepciónál, kis szeletek fognak bekerülni a zsebekbe. Illetve még cukormentes rágógumi, igen, rágó, mert azt is nagyon szereti és nagyon ügyesen rágja is. Vannak ebből direkt gyerekeknek kitalált verziók amik ugye egyesével csomagolt kis lapocskák szóval szuper alternatíva lehet. Amin még gondolkodom az a gumimacikból összeállított kis csomag, 3-4 darabot egy celofánban összefogok és mehet is a zsebbe.


Ti hogy álltok az édességekkel?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger