2017. október 30., hétfő

3 benti kreatív játéktipp az esős időre | #momlife


Gondolom nem én vagyok egyedül aki tart picit a rossz időtől, amikor nemhogy egész nap, de egy órácskára sem lehet kimenni a gyerekkel. Bevallom ha esik és még fúj is a szél, akkor mi maximum a nyitott ablaknál szívjuk a friss levegőt. Na de hogyan kössünk le bent egy örökmozgó gyereket?



Adott egy közel 3 éves gyermek, akinek elég nagy a mozgásigénye és egyedül nem nagyon szeret játszani, tehát valami olyan kell ami érdekli, leköti, tudjuk együtt csinálni és nem kell hozzá a kanapén ülni, ja és lehetőleg nem igényel semmilyen extra anyagi ráfordítást. Merthogy nálunk már lapátolni lehet a játékokat, szóval egy idegig (úgy kb karácsonyig, na jó, télapóig) nincs új játék! Nagyobb gyerekekkel persze lehet kreativkodni, őszi-karácsonyi dekorációkat készíteni, de ez nálunk még nem aktuális. 

Jöjjenek az én praktikus, pénztárcabarát és remélhetőleg hasznos tippjeim benti közös játszásra:

1. Az ezerarcú habtapi
Nekünk számos fajta van, a kistesó miatt szedtem elő a játékosláda mélyéről, de ő persze 5 percet volt rajta, azóta különböző formációkban díszíti a nappalinkat. Lehet vele számokat tanulni, egymás után pakolni, haladó szinten akár angolul is mondhatjuk a számokat. Lehet belőle ugróiskolát építeni, igy máris ki van elégítve a gyermek mozgásigénye. Megy rajta 3 kört és már el is fáradt (úgy 5 percre...). Aztán lehet belőle alagutat építeni, azon átmászhat, vagy ha kiszedjük a felső elemek számait akkor azokon átlépkedhet. De lehet benne gurítani csörgős labdát is. Valamint épülhet belőle emeletes ház is az épp aktuális kedvenc plüssöknek. Nincs annyi habtapink hogy ezeknek mind külön emelet jusson...

2. Közös torna
Hát igen, nekem sem árt egy kis mozgás és hát két gyerek mellett eljutni valami csoportos órára, hááát...nem egyszerű, ráadásul én sosem szerettem igazán ezeket. Marad tehát az otthoni torna, együtt a gyerekkel, aki eleinte még a lábamon ugrált kb, de szép lassan megértette hogy jobb az mindenkinek ha kicsit távolabb áll tőlem, mielőtt én is az ő lábán ugrálok. Én TV-n nézem a tornát, ez az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy megy a "képláda", bár nem igazán érdekli a tornás néni (ahogy ő hivja) inkább engem figyel közben. Persze sokszor alábbhagy a lelkesedése és inkább elmegy épiteni. Van saját kis súlyzója, egy-egy csipogós plüss, így a kicsinek is jut szórakozás

3. Torony építés bármiből
Sokszor az építős játékok ilyen szempontból unalmasak, mert ott az elemek összenyomhatók így nem dől el az építmény, legalább is magától nem. De ha a tornyot mondjuk plüssállatokból építjük akkor igazi kihívást jelent háromnál több állatkát egymásra pakolni. Még nekem is! De építhetünk kirakóból is, párkeresős kártyákból is vagy akár konyhai műanyag dobozokból. Ha kész az épitmény jöhet a labda vagy valami golyó amivel lerombolhatjuk és kezdődhet elölről az épités.

Nektek van valami jó tippetek benti játékra?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger