2017. július 12., szerda

Schwarzkopf Color Expert Omega Plex hajfesték | Teszt


Még tavaly voltam egy blogger rendezvényen ahol bemutatták ezt az otthoni használatra kitalált Omega plex technológiás hajfestéket, amiből kaptunk is kipróbálásra, nos, nálam most jött el az ideje a tesztelésnek.

A hajam - nem túlzok - borzalmas állapotban van. Arra fel voltam készülve hogy szülés után majd hullani fog - meg is történt - de hogy olyan lesz mint egy szénaboglya, arra nem! Szó szerint szürke árnyalata lett, vagy elvesztette minden fényét én már nem is tudok, csak azt vettem észre hogy már hiába mosom meg, se fényesebb, se selymesebb nem lesz. Csak egy szürke, kifésülhetetlen gumó lesz belőle. Ja és persze az ősz hajszálak, hát abból is lett jócskán az elmúlt hetekben...


Aztán eszembe jutott hogy van itthon ez a csomag amit tesztelésre kaptam és most talán pont ez hiányzik a hajamnak, egy kis külső löket, amig túléli ezeket a "nehéz napokat". 

A hivatalos infó erről az új hajfestékről:
"Mit jelent az Omegaplex technológia?
A hajfestés következtében gyengülnek, felbomolhatnak a hajrostokat összetartó mikro-kötések. A Color Expert hajfesték új, Omegaplex technológiájával ezeket a mikro-kötéseket erősíti, ezzel védve a hajat a károsodástól."

Vagyis ez egy olyan hajfesték ami már festés közben is védi a hajat, persze emellett van a dobozban festés utánra szánt ápoló balzsam is, sőt egy tasakocska amit 3 héttel a festést követően kell alkalmazni, ezzel lehet élénkiteni a festett haj szinét.

Én csak kb 2 éve kezdtem el otthon hajat festeni és bevallom ez az első olyan festék amit ecsettel kell felvinni, ezért tartottam is tőle kicsit. Nem alaptalanul, mint kiderült irtó béna vagyok a kenegetésben, valahogy sehogy sem állt kézre nekem ez a technika.

Mi van a dobozban?
  • Festékkrém 50 ml
  • Színelőhívó 50 ml
  • Hajtöredezés elleni szérum 1,8 ml
  • Hajfestés utáni regeneráló 22,5 ml
  • 3 hét után alkalmazandó hajszínélénkítő balzsam 22,5 ml
Hogyan kell használni?

Egy nem fém edénybe kinyomjuk a szinelőhivót és a festékkrémet valamint a kis műanyag "ampullában" lévő szérumot is. Összekeverjük és nem ijedünk meg hogy kicsit higabb az állaga mint a normál festétkeknek :) Majd felvisszük a hajunkra egy ecset segitségével, hát ki hogy tudja úgy csinálja, én bénáztam rendesen, nem árt egy nagyobb csatt sem hogy eltűzzük azokat a tincseket amiket már befestettünk. Fél órát kell a hajon hagyni majd lemosni alaposan és felkenni a törölközőszáraz hajra a hajfestés utáni regeneráló szérumot, ezt 2 percig kell fent hagyni majd öblités és száritás következik. Majd pedig belenézel a tükörbe és WOW, jön a csoda!

Mert ez tényleg az, hihetetlen mit művelt a szürke hajammal! Élettel teli, fényes és selymes lett, öröm hozzá érni, könnyű kifésülni, imádom! Picit foltos lett a végeredmény de ez csakis annak köszönhető hogy a középhosszú hajamra és a bénázásomra kevés volt egy doboz festék, kettő kellett volna. Az ősztakarása is egész jó, 90%-os kb, mert a direkt napfényben azért látszik hogy azok a szálak világosabbak, de szerintem ez igy is szuper végeredmény.

Ne nézzétek hogy összekentem magam....



Használom hozzá a Gliss kur szintén Omega plex technológiával ellátott termékeit is hogy minél tovább megmaradjon ez a csodás hajszin és egészséges megjelenés.



Ti próbáltátok már ezt a hajfestéket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger