2017. március 7., kedd

5 dolog amit szeretek a blogolásban!


Már több hónappal ezelőtt irtam elsőként azokról a dolgokról amiket nem szeretek a blogolásban vagy épp a blogger létben. Lehet előnyösebb lett volna a jó dolgokkal kezdenem, de igy legalább már túl vagyunk rajta :) Most pedig jöjjön a kellemes része a dolognak, amiket egyszerűen imádok!




1. Bármikor kikapcsol!
Számomra ez a legfontosabb dolog, hogy egy olyan hobbit találtam amivel gyakorlatilag bármikor, bárhol és bármennyi időre ki tudok kapcsolódni. Ha csak pár percem van, vagy épp úton vagyok, felnézek például Instagramra az újdonságok után kutatva, esetleg hozzászólok egy-két képhez és máris jó messzire kerültem a szürke hétköznapoktól. Ha egy kicsit több időm is van akkor saját fotókat készitek a blogra, igyekszem kitalálni mindig valami egyszerű kompoziciót igy egy kis kreativitás is társul hozzá. Aztán ott van az irás, ami van hogy csak úgy jön és alig tudok leállni, és vannak a videók amiket szintén imádok késziteni de sajnos mostanában egyáltalán nem fér bele az időmbe. Szóval tényleg jól eső érzés arra gondolnom hogy már hosszú évek óta kitartok emellett a hobbi mellett és szeretem csinálni.

2. Pozitiv megerősitést ad!
Ez most furán hangozhat, de több szempontból is megerősit/megerősitett az irás. Először is természetesen nagyon jól esnek a kedves kommentek, szerencsére nem találkoztam még rosszindulatú hozzászólással. Nagyon jól esnek természetesen az együttműködési megkeresések is, hiszen ez is egyfajta elismerés, hiszen azért nem olyan nagy az olvasótáborom és be kell lássam hogy manapság már rengeteg több ezres olvasótáborral rendelkező blog és YT csatorna van a piacon. És ha ennek ellenére is látnak bennem fantáziát, az tényleg jól esik. Másodsorban pedig úgy érzem emberileg is sokat fejlődtem és sikerült felülemelkednem néhány nagyon csúnya emberi tulajdonságon, ami bizony nem kevesekből elő-előtör olykor és még csak látszólag sem szabnak gátat neki. Az irigység, a rosszindulat és az elkeseredettség egyre több felületen jelenik meg a blogvilágban. Na persze én is szoktam irigykedni, szerintem ez egy alap emberi tulajdonság, és olykor bizony rosszindulatú megjegyzések is elhagyják a számat, de tudom hogy ezeket hol kell helyén kezelni, hol tudom őket kiadni magamból. Mindenkinek van családja, barátai, akikkel megoszthatja ezeket (is) és nem kell kiböfögni a nagyvilágba persze szigorúan csak célozgatva és jobbitó szándékkal. Szóval röviden, tök jó érzés hogy megtanultam helyén kezelni a dolgokat.

3. Bloggerbarátságok
Habár nem igazán járok rendezvényekre mégis szerencsésnek mondhatom magam hogy sikerült megismerkednem pár jófej bloggertársammal és legalább velük rendszeresen találkozom is. Amúgy nem mondanám hogy a többiekkel problémám van, egyszerűen csak tényleg olyan kevesekkel találkoztam eddig és az is már jó régen volt hogy nagyon sok olyan - főleg új - blogger van akikről egyébként nem is tudok, igy persze nem is alakult ki az ismeretség köztünk. Szerintem ez mondjuk evidens is valahol, hiszen nagyon sok a fiatalabb blogger akik nem feltétlen az én korosztályomnak blogolnak, más az érdeklődési körünk már. 

4. Sikeres együttműködések
Persze tagadhatnám de minek, hiszen szerintem mindenki nagyon örül egy-egy megkeresésnek, hiszen ez is egyfajta elismerés a blogger felé. Hozzátenném hogy ennél már csak a kommenteknek és a kialakult beszélgetéseknek örülök jobban, amit az olvasók vagy a videó nézők inditanak felém. De igen, tény és való hogy szuper érzés ha cégek is elismerik a "munkámat", hogy látnak bennem fantáziát és néha én is kapok lehetőségeket. Nem túl sok ilyen talál meg egyébként, de úgy vagyok vele hogy annak kell örülni ami van, azt kell elfogadni és kamatoztatni és egyébként meg tudom hogy ez a cégek részéről azért nem tisztán szimpátia alapján megy, hiszen ez nekik komoly marketing jelentőséggel bir, nyilván nem mindegy hogy hány emberhez jut el a termékük az adott blogger által. 

5. Mindig van valami új
Ha az ember blogolni kezd, legyen az bármilyen téma, könyv, kocsi vagy éppen beauty, szerintem fontos hogy időről-időre (lehetőleg rendszeresen, és minél gyakrabban) jelenjenek meg a témában újdonságok. Ez valahogy mindig izgalommal tölt el, különösen a tavaszi időszak, ha a beauty témánál maradunk, ilyenkor mindigy szebbnél-szebb dolgokkal jönnek ki a cégek. És hiába érzem néha azt hogy már nem hoz lázba egy új körömlakk árnyalat vagy épp egy újfajta szempillaspirál kefe kialakitás, de bizony hogy! Annyira leköt és kikapcsol ezeknek az újdonságoknak a felfedezése, még ha nem is költök rá vagyonokat - és ilyen szempontból nem is kell ehhez bloggernek lenni, bárki rajonghat igazából bármiért! Nekem sokszor már az is elég ha végiggörgetem a sajtóanyagokat, vagy megnézek egy-két Instagram posztot a blogger eventekről, hogy mennyi szépség fog hamarosan a drogériák polcára költözni. 

Ti mivel egészitenétek ki a listát?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger