2017. január 19., csütörtök

La Roche-Posay Rosaliac CC krém | Teszt


Ezzel a CC krémmel még nyár végén kezdtem el az ismerkedést és most a tél közepén azt tudom mondani hogy a bőröm minden állapotánál, az időjárás több állásánál is teljesen ki tudtam ismerni, igy jöhet róla egy összefoglaló bejegyzés.


 Mi is az a CC krém?

Egyáltalán nem újkeletű a dolog, sőt, már szerintem minden márka kijött a saját ilyen tipusú krémjével. Én is próbáltam már egy drogériás darabot, de egyáltalán nem jött be sajnos, igy hanyagoltam is jó ideig a témát. A CC jelentése color correct, vagyis egy bőrtökéletesitő, bőrszin korrigáló krémről van szó, amit én úgy mondanék magyarul hogy BB krém + több pigment a magasabb fedésért. Legalább is én ezeket már inkább egy alapozóhoz tudnám hasonlitani.


Ezúttal egy gyógyszertári márkát próbáltam ki, a La Roche-Posay márka CC krémét, melyet érzékeny és kipirosodásra hajlamos bőrre fejlesztettek ki és nem mellesleg a csomagolás szerint univerzális árnyalatban készült. Sajnos ez utóbbi állitás már a nyár folyamán is elbukott nálam sajnos, ugyanis eléggé sötét ez az árnyalat nekem, most télen meg főleg. Nyáron azért tudtam vele trükközni, egy világosabb BB krémmel kevertem vagy egy kis arckrémmel, de a BB-vel mixelve sokkal szebb lett a végeredmény. Utcára sajnos csak igy mixben tudtam tehát felkenni, viszont itthon nem különösebben érdekelt hogy picit sötétebb az arcom, szerettem hordani mert 30-as fényvédőt is tartalmaz, emiatt tökéletes volt nekem mint arcra való fényvédő.


A doboza szerint ez egy teljes körű egységesitő korrigáló nappali arckrém mely elfedi és korrigálja a bőrpir minden tipusát. Nos, arckrémnek én nem nevezném, inkább alapozónak, bár az tény hogy nagyon gazdag a textúrája és remekül hidratálja is a bőrt, nem emeli ki a száraz részeket és még nyáron sem vettem észre hogy különösebben "aláizzadt" volna a bőröm vagy hogy csúnya zsírfoltok keletkeztek volna rajta, bár az én bőrtipusom inkább a normál felé húz minden évszakban. A fedése közepesen erős, én egy közepes fedésű alapozóhoz hasonlitanám - ahogy fentebb is irtam már - nekem ez bőven elég sőt néha sok is, nem használok (vagy rettentő ritkán) teljes arcon alapozót/BB krémet, igy nekem ez is bőven elég volt. Az egész napos hidratálást meg tudom erősiteni, tényleg tarja magát a nap folyamán, nem tűnik el a bőrről, nyáron sem izzadtam le és a téli hidegben is szép puha, hidratált volt a bőröm a használata után. Az adagolója pumpás, igy ugyan nem látjuk épp mennyi is van még benne, de az adagolása nagyon kényelmes és higiénikus lesz.

Összességében azoknak ajánlanám ezt a CC krémet akik egy erősebb fedésű, de nem alapozó után kutatnak és esetlegesen bőrproblámákkal is küzdenek. A világosabb bőrűeknek esetleg egy kis mixelésre lehet szükségük a szin tekintetében, de aki nem ilyen hulla fehér mint én annak nem lesz gondja ezzel.



Ti szeretitek a CC krémeket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger