2015. június 20., szombat

Sajtóanyag | A természetes E-vitamin jótékony hatása

Az egyik legkevésbé ismert vitamin az E vitamin, holott fontos szerepe van az öregedésgátló folyamatokban, antioxidációs védőfaktorként is számon tartják, sőt a szerelmi élet megújításáért is felelős. Kiváló tulajdonságait ma már a kozmetikai ipar is felismerte, a Dr. Organic díjnyertes E-vitaminos termékei pedig természetes megoldást nyújtanak a fogyási és terhességi csíkokra, striákra.


E vitamin, az öregedésgátló
A E vitamint tokoferolnak is nevezik, a tudomány azonban még csak most kezdi felfedezni jelentőségét. A szervezet az antioxidatív folyamatok egyik elengedhetetlen összetevőjeként és az öregedés megelőzéséhez használja fel, illetve egyes feltételezések szerint a nemi működéshez is szükséges. Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amit a szervezet nem képes előállítani, így kívülről, a táplálkozás során kell biztosítani a bevitelt: egy felnőtt embernek körülbelül 12 mg E vitaminra van szüksége naponta. Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva- kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a zöld növények. Az állati eredetű élelmiszerek E-vitamin tartalma nagyban függ az állatok takarmányozásától, de általánosságban a hús, a máj és a tojás tartalmaz jelentősebb mennyiségű E-vitamint.


A bőrhibák eltüntetésének nagymestere

Az E-vitamin hatását nemcsak a szervezeten belül – ételeinkkel elfogyasztva - képes kifejteni, de külsőleg is.  Az E-vitamin természetes antioxidánsként fejti ki hatását a bőr szarurétegben, a bőr felületét főként a faggyún keresztül éri el, hiszen egy zsírban oldódó vitaminról van szó. Az oxidatív stresszt kiváltó környezeti hatások növekedése következtében a bőrnek fokozott E-vitamin-ellátásra van szüksége, a hiánya sejtkárosodáshoz vezethet. Az E vitamint tartalmazó kozmetikumokról általánosan elmondható, hatékonyan védelmezik a sejteket a szabadgyökök támadásával szemben, így kiváló antiaging hatással rendelkeznek. Egyetlen tokoferol molekula ugyanis ezer lipid molekulát képes megvédeni az oxidációtól. Regenerálja a bőrt napozás után, semlegesíti az UV sugarak káros hatását. A negatív környezeti hatások kivédésével biztosítja a sejtszövetek és membránok stabilitását, ezáltal lassítja az öregedést.


Díjeső a Dr. Organic E vitaminos termékeinek
2010-ben, az Egyesült Királyság vezető egészségügyi magazinja, a Natural Health Magazine, az olvasók szavazatai alapján külön díjjal tüntette ki a Dr. Organic E vitaminos olajat, ami gyógyír a száraz, repedezett bőrre,  a napégésre és a terhességi csíkokra egyaránt. A Dr. Organic E vitaminos szérum pedig kifejezetten kismamáknak készült a terhességgel és szoptatással járó bőrhibák megelőzésére és a csíkok, striák halványítására. Ez a termék három évvel ezelőtt a Green Parent Natural Beauty díjazáson a testápoló kategóriában bizonyult  a legjobbnak. Az E vitamint tartalmazó kozmetikumokra azoknak is érdemes figyelni, akik éppen fogyókúráznak. A testsúlyvesztés ugyanis bőr-megereszkedéssel, csíkok striák kialakulásával járhat, csakúgy, mint  a terhesség. Éppen nekik mindenképpen szükségük van valamilyen bőrfeszesítő, a bőrt rugalmasabbá tevő kozmetikumra. Gyors fogyás esetén érdemes kipróbálni a kifejezetten a kismamáknak készült Dr. Organic E viminos szérumot, kevésbé drasztikus diétáknál elegendő lehet a bőr állapotának megőrzésére az E-vitaminos tusfürdő és testápoló rendszeres használata, a száraz bőrűek kipróbálhatják a gazdagabb, zsírosabb állagú testvajat is. 

A "Sajtóanyag" posztok mindig egy adott termék/termékcsalád bemutatására kapott hivatalos információkat tartalmazzák, nem a saját tapasztalatomon alapulnak. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger