2017. június 27., kedd

A Facebook-os "mamifórumok" 5 idegesitő momentuma


Megmondom őszintén elég sok "mamifórumba" léptem be az elmúlt egy év során, amit nem feltétlen tartok jó dolognak. Persze hasznos a tapasztalatcsere, de azért van hogy egyesek kiverik nálam a biztositékot...



Mikor Szofit vártam nem igazán volt időm bújni a fórumokat mert dolgoztam, szülés után meg eszembe nem jutott hogy vannak ilyen "csoportosulások" is a Facebook-on. Dehát miért ne lennének, komolyan mondom ott még a szakadt Trabantoknak is van csoportja talán. Az egész az újpesti anyukák csoporttal kezdődött, oda léptem be először mikor a baba-mama klubot kerestem. Aztán már mikor itthon voltam elég rég óta és hiányzott a "felnőtt társaság" ráakadtam a korosztályos csoportokra. Tudjátok, az adott időintervallumban született babák anyukáit tömöritő csoport. Majd az adott kórházban szülők csoportja, a hordozós csopi, a szoptatós meg a tápszeres (biztos ami biztos!) és a hozzátáplálós....folytassam még? Ugye ne....lenne honnan kilépnem maradjunk ennyiben. 

Node, jöjjön az az 5 idegesitő dolog amikkel ezeken a fórumokon találkoztam!

1. Amikor nem a kérdésre válaszolnak...
Ugye itt a fő szempont ezekben a csoportokban az a tapasztalatcsere lenne. Lehetőleg leoltás mentesen. Igy ha valaki "rosszat kérdez" elég hamar megkaphatja a magáét az önkéntes megmondóemberektől, a szuperanyáktól. Ilyen kérdések például a szoptatós csoportban a cumival kapcsolatos kérdések - azonnali szemmel/szóval verés jár érte. De az együttalvás vagy nem alvás is ilyen, mert 'urambocsá nem mindenki tud úgy nyugodtan aludni hogy közben rágják a cickót akarom mondani szopizik közben a kisded. A legutóbbi kedvencem az a kérdés volt (már nem tudom melyik fórumon) hogy nyaralás alatt ki hogy oldja meg minél gyorsabban a főzést hogy azért normálisat is egyenek a gyerekek ne csak fagyit. Erre kb egyből jöttek a "nyaralásalatthülyelennékfőzni" meg a "pihennimegyeknemfőzni" anyák, akiknek nem tűnik fel hogy 1) nem mindenki teheti meg hogy gyerekestül all inclusive megy 2) nem ez volt a kérdés bmeg!

2. A cuki babás képek lehetőleg szopcsizás vagy szopikálás esetleg cicikézés közben
És annak halk fitogtatása hogy ugye látjátok mennyi tejcsi folyik épp ki a száján mert annyi tejem van mint egy fejőstehénnek, ugye látjátok! Persze, a szomszéd galaxisból is látják...Igen, én vagyok az akinek hiába van két gyereke, attól még a másét nem szivesen nézegeti ilyen intim helyzetben. Nekem a szoptatás egy intim dolog, csak rám meg a babámra tartozik, máséra nem vagyok kiváncsi szorrika. 

3. Amikor komoly orvosi problémákról kérdeznek
Persze el lehet csacsogni arról hogy ki mit ken a baba inyére fogzás idején meg hogy Infacol vagy Espumisan jobb-e a pukiknak, nade amikor igazán komoly a helyzet ne a fórumokon tájékozódjunk már. Egyik nap egy anya felrakott a lánya hátáról egy képet hogy szerintünk mi van rajta. Szegénynek a háta tele volt sebekkel meg vörös foltokkal, dudorokkal de úgy fullra! Hát ha ilyen lenne egyik nap Szofi háta "csak úgy egyik pillanatról a másikra" asszem nem állnék meg az ügyeletig. Ja mert szombat volt amúgy...

4. Amikor nem tudnak visszaolvasni, vagy rákeresni az adott kérdésre
Napi szinten merülnek fel olyan "alapkérdések" kb mindehol hogy például szoptatás alatt lehet-e ezt vagy azt enni. Ezek jellemzően a virsli, halrudacska meg a k betűs élelmiszerek. Irigylem azon válaszadók türelmét akik nap mint nap többször is leirják hogy mindent lehet enni ami emberi fogyasztásra alkalmas. Az hogy a babádnak lesz-e például a tejtermék fogyasztás után valami allergiája azt monitoron keresztül meg nem mondja neked senki. De tényleg!

5. Amikor úgy kezdi hogy "Sziasztok anyucik csak dicsekedni jöttem"
Minek? De komolyan egy több ezres ismeretlen néptömegnek miért kell az arcába tolni hogy a gyereked ma éppen nem pisilt a bugyiba? Én az ilyesmit a családomnak mesélem el, vagy max olyannak aki érdeklődik felőlünk hogy vagyunk hogy alakulnak a szobatisztasági dolgok például. Én elhiszem hogy büszke a gyerekére, én is az vagyok az enyémre ha végre előrelépünk valamit a témában ez tök oké, de eleve igy kezdeni valamit hogy dicsekedni jöttem. Mondjuk én sosem voltam dicsekvős tipus, soha, semmilyen téren, nekem ez tök visszatetsző.


Persze ezek mellett rengeteg hasznos tulajdonsága is van ezeknek a fórumoknak, én is tanultam ott ezt-azt, következő alkalommal lehet hogy ezeket is sorra veszem majd.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger