2016. október 31., hétfő

Milyen lett végül a "babaszoba"?


Bevallom nagy lelkesedéssel vetettem bele magam Szofi szobájának a berendezésébe, holott igazából a bútorait hoztuk magunkkal a költözéssel, igy igazából csak többi kiegészitő elemet kellett kitalálni hogy mi hol legyen, vagy hogy legyen-e egyáltalán. Mindent el lehet mondani a végeredményről csak azt nem hogy letisztult :) habár tudom hogy manapság az a trendi, de tőlünk eléggé távol áll, mint ahogy a manapság szintén igen divatos gyerekszoba kiegészitők is.

A kezdeti kérdés már rögtön a festésnél jött, hogy milyen szinű legyen a szoba, amit semmiképp nem akartunk az a fehér és a rózsaszin. Amin sokat gondolkodtunk az a lila, de mivel a bútoraiban is van ebből az árnyalatból igy elvetettük. Végül egy barackos-narancsos árnyalatot választottunk és az egyszerűség kedvéért a másik gyerekszobát is ilyenre festettük, mondván kékkel is jól mutatna. A szinválasztást nem bántuk meg, gyönyörűen mutat a délutáni napsütésben és a lila bútor elemek sem ütnek el tőle. Amiket hoztunk magunkkal a költözéssel az a kiságy, a pelenkázó és a sötétbarna komód. Ez utóbbit le akartuk cserélni, de végül úgy döntöttünk ha majd nagylány lesz akkor kap egy igazi, akasztós szekrényt is tartalmazó bútort amin polcok is vannak, addig pedig marad ez a nem épp lányszobába illő darab. 

Szofi egyelőre még rácsos ágyban alszik, csak a középső rudakat szedtük ki hogy kis tudjon mászni, de olyan sokat forgolódik este hogy még nem szeretnénk teljesen likvidálni a rácsos részt. Amúgy ez egy ággyá alakitható darab, szóval csak szét kell szedni és szerencsére nem kell újat vásárolnunk. A pelenkázó komód is üzemel még, ugyan csak reggel és este használjuk de praktikus, minden kéznél van rajta, megszoktuk már. Későbbiekben ebből éjjeli szekrény lesz. A kiságy mellett két "költözős dobozban" vannak a mindenféle egyéb játékok és plüssök, Szofi szeret ezekbe a dobozokba bemászni, úgyhogy megtartottuk őket, később meg ezek úgyis átkerülnek a kistesóhoz és felszabadul egy sarok, ahova könyves szekrényt terveztem.

Nagyon tetszenek egyébként a ma divatos kis indián sátrak, ahova bevonulhat a gyerek játszani, de mivel ez a szoba csak alvásra szolgál, ezért is nincsenek itt a játékok, igy egyelőre feleslegesnek tartom. Mivel a családi élet lent zajlik a nappaliban ezért a játékok legnagyobb része is ott van, később ha már egyedül is tud jönni-menni-ténykedni akkor persze a szoba funkcionalitása is alakul majd.

Ezen a falon egyetlen diszitő elem van csak, az állatos falmatrica, amit legnagyobb örömünkre Szofi a mai napig szivesen nézeget, mutogatja és simogatja az állatokat.Nem szeretem egyébként a túldiszitett szobákat, a rengeteg porfogót a falon, igy nálunk nem sok disszel találkozik a látogató.


Függöny választással is nehéz helyzet állt elő, ugyanis úgy indultunk el itthonról hogy mindenhova csak és kizárólag fehér függönyt szeretnénk. Ehhez képest mindenhol valami mintás van, szóval erről ennyit. Tetszik amúgy ez a cuki himzett virágminta, bár a később bekerült szőnyeggel néha soknak érzem.

Az ablak melletti másik sarokba került egy fotelszék vagy minek hivják :) egy egyszerű de nagyon kényelmes ülőhely az altatónak (vagyis ezen szoktunk ülni mikor várjuk hogy Szofi elaludjon az ágyában), rajta egy cuki macis párna és a kis plédje amivel a nappali alváskor szoktam betakarni. A fölötte lévő elefántos kislámpát is nemrég szereztük be, kicsit erős izzót vettünk hozzá, mert nappali fényt ad kb, szóval apa az esti altatásnál még tud könyvet olvasni :) Mindkét darab a Kikából van egyébként, mint ahogy a függöny, a mennyezeti lámpa és a szőnyeg is. Valahogy mi mindig ott találjuk meg a legjobb darabokat.

Mellette van a komód amiben a ruhák vannak, ez legalább gátat szab a vásárlásaimnak, ha már látom hogy nem férnek el a cuccok akkor megállj van a gardróbfrissitésnek! A rajta lévő két kedvenc virágomat sajnos megviselte rendesen a költözködés, a bal oldali még egész jól tartja magát, de a jobb oldalival valamit csinálnom kell lassan mert szétesik.

Végül pedig a szőnyeg, amit Szofi választott magának, ugyanis elmentünk egyik nap szőnyeget nézni a Kikába, és én egy teljesen egyszerű, egyszinű darabot kerestem és meg is találtam, de párom mondta hogy nézzünk át azért a gyerek részlegre is és igy is tettünk. Elkezdtük lapozgatni az egymásra fektetett szőnyegeket és mikor ezt a baglyos darabot Szofi meglátta egyből felmászott a kupacra és elkezdte simogatni őket és még puszit is kaptak. Szóval ezzel el is dőlt a dolog, azóta is minden ébredésnél megszámoljuk megvannak-e még a baglyok és a lepkék.



Ti milyennek képzelitek el az ideális gyerekszobát?

1 megjegyzés:

Csilla írta...

Tetszik a tietek, de az én Dorkámnak még ez is túl lányos lenne, ahogy látom rajta nem lesz egy igazi csajos csajszi...az új házban is habos kakaó színű falaink lesznek, de szívecskés tapétája is lesz...kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá...a szőnyeg kiválasztása pedig írtó cuki lehetett:)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger