2016. szeptember 5., hétfő

Cien sminktermékeket teszteltem!


Szerintem ha azt mondom Lidl, mindenki tudja hogy miről van szó. Ha azt mondom Cien, akkor azért valószinűleg már kevesebben kezdenének bólogatni, főleg ha hozzáteszem hogy sminkcuccok. Mert még sampon, szappan ilyesmik talán ismertek lehetnek az áruházlánc polcairól, de szerintem sminkterméket nem sokan vásárolnak náluk. Ma róluk lesz szó.

A sminktermékeket egy TRND projekt keretén belül kaptam meg kipróbálásra, bevallom először nem is ezt a kategóriát - smink - akartam választani, hanem a már ismertebb hajápolásit, de aztán győzött a kiváncsiság. Meglepődtem hogy bekerültem a projektbe, és örömmel vetettem rá magam a termékekre. Elég szép nagy csomagot kaptunk, szerintem a főbb termékkategóriákból került bele, ha nem mindből. Próbálgattam, kenegettem őket és most egy rövid összefoglalóban Ti is megtudhatjátok milyen benyomást tettek rám a Cien sminktermékei.

Kezdjük talán azzal ami szerintem tökéletes és igy óriási meglepetést is okozott nekem ez pedig nem más mint a BB krém. Bevallom jópárat próbáltam már, néhány koreait is meg persze a drogériásakat, de ez az egyik legjobb BB volt amivel találkoztam. A szine szépen illeszkedett a bőrömhöz pedig már barnultam kicsit a nyár folyamán de a light árnyalat igy is szépen mutat rajtam. Textúrája könnyed, szuper viselet, nem fénylik, nem lesz poros, nem gyűrűzik össze hurkákba még a szem alatti részen sem. Birta a nyári meleget is, persze nem egész nap, de egy jó 4 órát simán szépen tartotta magát. A fedése közepesnek mondható, az arcomon lévő két gyönyörű piros pattanás nyomát egész szépen elfedte. A sminkben mindkét képen a BB krém van csak az arcomon.



Ezzel szemben az alapozóval már nem lett ilyen jó a viszonyom. Nekem valahogy túl nehéz viselet, pedig könnyű eloszlatni. Valahogy olyan műnek is hatott rajtam, nem is viseltem kint utcára. A szine bár nem tűnik túl sötétnek mégis sötétebb lett tőle az arcom és elütött a nyakamtól, pedig a világosabb árnyalatot kaptam. Nekem egyébként nedves ecsettel sikerült a legszebben felvinni bár igy sem voltam vele elégedett, próbáltam még a kezemmel is eloszlatni de nekem nem ment. A fedését erősnek mondanám, ezért is éreztem vele furán magam, kicsit olyan természetellenes.


A másik kedvencem a szemfesték lemosó lett. Szuper a kiszerelése, imádom nyomkodni :) három pumpálásnyi nekem elég egy szememre, mindent lehoz. Kipróbáltam a kapott vizálló spirállal is, simán leszedte azt is. Nem csip, nem irritál és egészen enyhe kis illata van, ezért nagyon kellemes használni. Ha ilyen jót tudnak gyártani szemre, akkor megpróbálkozhatnának egy micellás vizzel is!


Volt még a csomagban egy szempillaspirál, fekete vizálló kivitelben. Nos, róla sem tudok rosszat mondani, teszi a dolgát szépen, ivel, dúsit rendesen és tényleg nagyon szép szénfekete szine van. Talán egy picit összetapasztja a pillákat ha több rétegben viszi fel az ember, erre nem árt figyelni, de egy szempillafésű orvosolhatja ezt a problémát. Sima keféje van, nem túl széles ezért könnyű használni a szemzugban is.


A kapott rúzs viszont több szempontból sem lett a kedvencem. A szinétől mondjuk most tekintsünk el, ez a kislányos rózsaszin nem az én szinem, nem áll jól és olyan "fura". De az állaga az sajnos nem elég krémes, kicsit olyan keménynek hat és jól ki is emeli a szám száraz részeit és persze tovább is száritja. Amúgy átlagos fedésű és átlagos tartósságú rúzsról van szó.

A szemfesték attól eltekintve hogy a kék nem az én szinem, jó kis meglepetést okozott mert felvive a szemhéjon gyönyörű lilás fénye lett. Nagyon tetszik, különleges, igy aki kedveli az élénk szineket annak jó darab lehet a gyűjteményébe. Az állaga puha és ezért talán picit porol is, de nem vészes, az ecset és az applikátor is szépen felveszi a festéket. A pigmentáltságával sincs gond, mondhatni tökéletes, egy húzással készitettem a szinmintát a karomra és azt kell hogy mondjam szépen teljesit. Már csak azt sajnálom hogy nem egy szép kis taupe került a csomagomba.

A végére hagytam a körömlakkot amiről sajnos elfelejtettem képet késziteni körmökön :( és sajnos nem az én szinem szóval csak egyszer kentem fel tesztelés céljából. Szuperül teljesitett minden szempontból. Ez egy ilyen metálos árnyalat és egy rétegben szinte tökéletes, bár ha ügyetlenkedtem akkor sikerült csikosra is húzni itt-ott. Tartóssága 3 nap kopás nélkül, utána egyenletesen kezd kis darabokban lepattanni. Ez igy fedőlakk nélkül értendő, szerintem nem rossz teljesitmény. Szerencsére a száradási idővel sem volt gond, összességében tehát jó kis basic lakkocska ez.

Amit minden termékről elmondhatok, hogy a csomagolásra nem adtak ugyan sokat, de massziv, strapabiró csomagolások, mehet táskába nyugodtan. A szinskála ahogy az üzletben láttam nem túl nagy és viszonylag állandó, de az alap szinek megtalálhatóak. A legfontosabb pedig hogy alacsony áruknak köszönhetően kisérletezésre alkalmasak, igy ha megtetszik valami nem sokat bukik az ember ha mégse válik be.

Ti próbáltatok már Cien termékeket?



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger