2015. november 1., vasárnap

Trópusi kényeztetés otthon | Sajtóanyag




Ahogyan nálunk az idő egyre hűvösebbé és barátságtalanabbá válik, október végétől, november elejétől az utazási irodák újabb és újabb trópusi úti célokkal csábítanak vissza bennünket a télből a nyárba. Ki ne vágyna egy olyan utazásra, mely messze repít a szürkeségből és testileg-lelkileg is feltölt?


Brazília, Argentína, Zanzibár - ahol mindig süt a nap, nyoma sincs az őszi depressziónak és örökké forró a hangulat. Ahogy beköszönt az ősz, később a tél, egyre többször felderengenek előttünk az elmúlt nyár emlékképei és mind erősebb vágyat érzünk arra, hogy fogjuk a bőröndünket és megcélozzunk egy meleg, trópusi országot. Persze az ilyen utazások kínálta feltöltődésért mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Ha erre nincs módunk, itthon, a drogériákban is fellelhetünk számos olyan trópusi hatóanyagot tartalmazó natúrkozmetikumot, amelyekkel a vágyott célországot varázsolhatjuk otthonunkba a hideg estéken. Érdemes áttekintenünk a Dr. Organic natúrkozmetikai márka kínálatát, melyek segítségével első osztályú trópusi kényeztetésben lehet részünk.


Holt-tengeri luxus
Köszönhetően egyedülálló összetételének, a Holt-tenger vizének gyógyászati és kozmetikai értéke megkérdőjelezhetetlen. Igen magas – 33%-os – sókoncentrációnak köszönhetően igazán népszerű úti célnak számít nemcsak a kikapcsolódni vágyók, hanem az olyan bőrbetegséggel, mint a pikkelysömör vagy a különböző mozgásszervi panaszokkal küzdők körében is, hiszen az támogatja a bőr természetes regenerációját, rugalmasságát és áteresztő képességét, illetve hatékonyan felveszi a harcot a bőrfertőzésekkel és allergiával szemben. Egy kényeztető Holt-tengeri fürdőt otthon is vehetünk. Nem kell hozzá más, mint a Dr. Organic fürdősója, mely természetes Holt-tengeri só, plankton és alga kivonatot tartalmaz, melyek tökéletesen kiegészítik a benne lévő ásványi sók pozitív hatását. Hogy teljes legyen a trópusi wellness hangulat, használhatjuk a Dr. Organic Holt-tengeri testradírját vagy a méregtelenítő és regeneráló Bio-plazma iszappakolását is.


Felüdülés a kókuszpálmák árnyékában
Az „élet fájának” méltán nevezett kókuszpálma gyümölcse számtalan jótékony hatással bír szervezetünkre. Ahogy egy indonéz mondás tartja, a kókusz annyi módon hasznosítható, ahány napja van egy évnek, és valóban, a trópusokon a növény gyakorlatilag minden része felhasználják: gyümölcsének húsa ehető, a kókusztej iható, sőt gyógyítanak is vele, olajával főznek, leveleiből ruhát, sátrat, ékszereket, sőt a letermett kókuszpálmából bútort készítenek. Jótékony hatását nemcsak a trópusokon, de az egész világon ismerik, a gasztronómia mellett különösen a szépségápolás területén játszik nagyon fontos szerepet. A kókuszolaj azon túl, hogy hidratálja és feszesíti a bőrt, véd a sejtkárosító szabadgyökök ellen, remekül ápolja a roncsolódott hajat, sőt, serkenti a hajnövekedést. A Dr. Organic kínálatában találhatunk olyan csemegéket, mint a bioaktív extraszűz kókuszolajat is tartalmazó olaj, mely szobahőmérsékleten szilárd, felmelegítve könnyen felszívódó olajjá válik és bármely testfelületet, beleértve a hajat is, gazdagon hidratálja, kondicionálja. A bioaktív kókuszolajas hidratáló szépségelixírért arcunk lesz igazán hálás, mely kókusz-és más trópusi olajakkal energetizálja és fiatalítja a bőr szerkezetét.


Fertőtlenítés teafával
A teafaolajat Ausztráliában és Új-Zélandon sok évszázada használják. Az illóolaj remek sebgyógyító hatását már az ausztrál őslakosok is felismerték. Neve valószínűleg Thomas Cook-tól, a 18. század egyik legnagyobb felfedezőjétől kapta, aki egyik expedíciója során rájött, hogy a szóban forgó cserjék kiválóan alkalmasak tea készítésére is. A kereskedelembe ennek ellenére viszonylag későn, az 1920-as években került be a teafaolaj. Ekkor ismerték fel annak antiszeptikus tulajdonságait, aminek köszönhetően a legkülönfélébb bőrproblémák kezelésére alkalmas, sebkezelő, gombaölő, és gyulladáscsökkentő hatású, aminek köszönhetően a pattanásos bőr kezelésében is komoly szerepet játszik. Természetesen nem kell Ausztráliáig mennünk, hogy próbára tegyük a teafa leveleiből nyert olajat. A Dr. Organic teafaolajas termékcsaládjából is válogathatunk, ha a fenti problémák valamelyikével küzdünk. A Dr. Organic bioaktív teafaolaja fertőtlenít és mélyen behatol a bőr rétegeibe, ezzel segíti a bőr higiéniájának fenntartását, ezért kiválóan alkalmazható rovarcsípésekre, kisebb sérülésekre. A pattanásecsetelő bioaktív teafaolajat kifejezetten az aknék kezelésére fejlesztették ki, segítségével azonnal csökkenthető a kellemetlen, viszkető érzés, de nyugtat és hűsít is.


Zselés gyógyír a cserépből

A „természet csodanövényeként” számon tartott aloe vera talán az egyik legismertebb gyógyhatású növény a világon. Már az ókori görög és római orvosok is előszeretettel alkalmazták kiváló regeneráló hatásának köszönhetően. Számtalan bőrproblémát hatékonyan kezel, kezdve az aknés bőrtől, a vágott, horzsolt sebeken át a napégésig vagy szájüregi problémákig. Nem véletlen, hogy származási helyén, Afrika országaiban és más trópusi területeken a lepirult nyaralókat az aloe vera növényből kipréselt zselészerű anyaggal kenik be, mely hűsíti a bőrt és enyhíti a gyulladást. Amennyiben nincs otthon aloe vera növényünk vagy csak nem szeretnénk sokat pepecselni vele, próbáljuk ki a Dr. Organic Aloe vera géljét, mely azonnali segítséget nyújt az érintett bőrfelületen. A szájápolásra is kifejezetten alkalmas aloe verás készítményeket is megtaláljuk a Dr. Organic kínálatában, így a fogkrémet és a szájvizet is, melyek a csodanövényen kívül többek között izlandi zuzmóval, vadgesztenyével és teafával nyugtatják a fogínyt, tisztítják a fogakat és nem utolsó sorban friss leheletet biztosítanak.

A "Sajtóanyag" posztok mindig egy adott termék/termékcsalád bemutatására kapott hivatalos információkat tartalmazzák, nem a saját tapasztalatomon alapulnak. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger