2015. január 14., szerda

Smink és teszt | Naras professional palette

Én személy szerint rajongok a palettákért, és egyben nagyon szeretek új márkákat kipróbálni - főleg ha valami jó pénztárcabarát darabról van szó. És ma bizony erről lesz szó ebben a posztban!
Sosem hallottam még a Naras márkanévről és nem is igazán sikerült róla kiderítenem bármit is, csak annyit, sok különböző szín összeállítású és nagyságú palettájuk van az egészen "kezdő" szinttől a nagy és összetett darabokig. Ez a 26 színt tartalmazó paletta valahol középen helyezkedhet el, ugyanis 20 szemfestéket és 6 pirosítót tartalmaz, valamint van egy beépített tükör is a fedelében, a fekete rész alatt. Tehát kicsinek nem éppen mondható, jól kombinálható színeket tartalmaz, egy-két feltűnőbb árnyalat mellett jórészt azért nappali sminkben használhatóakat. 
Egy vékony papír tokban érkezett egyébként, ez azért is jó mert megvédte a műanyag borítását a karcolódástól, és valahogy tényleg olyan "professzionális" hatást kelt. A műanyag tok viszont az a keményebb fajta, de legalább szép a márkanév az elején, ami alatt belülről ott a tükör - ahogy a következő képen látjátok is majd.
Összesen 20 szemfestéket tartalmaz melyek mind szatén fényűek, nincs köztük matt de legalább csillámos sem. Bár a sminkelésnél azért jól jött volna ha van benne a szemöldököm megrajzolására mondjuk egy matt sötétbarna vagy fekete - talán ezt az egyet hiányoltam belőle. Amúgy az árnyalatokkal elégedett vagyok, sok a jól kihasználható szín, a két kéktől és egy zöldtől eltekintve a többi szerintem bárkinek jól állhat, még a lilák is - különösen az a bordós/barnás lila árnyalat !
A szemhéjpúderek textúrája bársonyos, kissé krémes, nem igazán porol használat közben, viszont vigyázni kell milyen ecsettel nyúlunk bele mert a durva szálú ecsetek nagyon "belekapnak" és így hajlamos a hullásra is. A pirosítók állaga inkább keményebb és jobban porolnak is. Közülük a két barackos árnyalat kevésbé pigmentált, három rózsaszín átlagos és egy van köztük az a téglás/piszkos rózsaszínes ami nagyon jó pigmentáltságban és állagát tekintve is. Egyébként az elsőben úgy tűnik a pan alapján hogy vannak csillámok de a színmintán már nem vettem észre. A többi abszolút csillámmentes árnyalat.
A színmintákat szemhéjalapozóra készítettem és az ujjammal vittem fel egy rétegben. Bevallom nagyon meglepődtem a festék minőségén, már amikor az első színbe beleértem is ilyen intenzív, fényes fehér árnyalatot kaptam mintának, már akkor gondoltam hogy nem lesz itt baj a minőséggel. A felső sorból a kedvenceim a 3, 6, 7 és 8 -as színek :)

Az alsó sorból a kedvenceim a 2, 6, 7-es színek, sajnos képen nem annyira jön át hogy a 2. szín mennyire szép, itt inkább szürke de élőben fényes taupe és szuper dolgozni vele a mélyítő vonalban. 

A pirosítók közül egyértelműen a 3. árnyalat a nyerő, legalább is nálam, bár még a második szín sem rossz de inkább tavaszra tudnám elképzelni magamon. A barackos árnyalatok ahogy fentebb már írtam nem túl pigmentáltak, a másik két rózsaszín árnyalat pedig nem az én színem, bár ettől eltekintve a minőségükkel azért nincs gond.

Most pedig jöjjön a vele készült smink! Ezt a sminket még a karácsonyi céges vacsorán viseltem, mivel tudtam hogy kb ez lesz az utolsó alkalom hogy "komolyabb" sminket teszek fel az elkövetkezendő időszakban, ezért a lila színt választottam.
Az első sor első és második színe van a belső szemzugban, majd erre jött a második sorból az intenzív lila árnyalat. A külső V-be az első sor 6. színét a sötétbarnát tettem és ezt satíroztam el a második sor második színével. A szemöldököm alá az első sorból a fényes fehér került, lehet kicsit sok a szemöldök alá, de nálam belefért, karácsony volt végül is! Az arcomra pedig a pirosítók közül a 3. szín került.  



Összességében elégedett vagyok a paletta teljesítményével, a szemhéjpúderek jól pigmentáltak és könnyen kezelhetőek, a színek jól kombinálhatóak egymással. Talán egy-két matt árnyalat elkélt volna benne mondjuk satírozáshoz vagy szemöldökformázáshoz. Ha nektek is megtetszett ez a paletta akkor az Iparfümériánál tudtok rendelni, jelenleg 1900 Ft környékén van az ára, így ár/érték arányban is jó vételnek mondható!

Ti paletta vagy mono pártiak vagytok inkább?


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

5 megjegyzés:

Asuke írta...

Szép paletta nagyon, a színe is kimondottan tetszenek, meg a smink is szép lett vele :)

PAncsi írta...

Abszolút paletta párti vagyok, szeretem, ha könnyedén a kezemben tarthatom a teljes szemsmink elkészítéséhez szükséges festékmennyiséget (hű de kacifántosan fogalmaztam :)
Nagyon szépek ezek a színek, igazán jó minőségű palettának tűnik! A sminked pedig nagyon szép lett :)

Unknown írta...

Nagyon szép a szemed!:) A smink is gyönyörű. Megmondom őszintén, hogy én is inkább paletta párti vagyok legyen az kicsi vagy nagy. Főleg azokat szeretem amiben van matt szín is, mert ugye az sokkal jobb hétköznapokra. :)

Anett írta...

Asuke: köszi :)

PAncsi: hát igen, kényelmesebb mint a mono szemhéjpúdereket összevadászni!

Vanilia Rose: Köszi! Én is szeretem ha van benne matt szín, én általában azzal igazítom meg a szemöldököm.

Megaera írta...

Micsoda gyönyörű paletta és micsoda smink! Nagyon szép lett, olyan elegáns :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger