2014. március 4., kedd

Macadamia natural oil sampon és balzsam - teszt

Szerintem aki eléggé érdeklődő a hajápolási termékek iránt az már biztosan belefutott valahol a neten - főleg külföldi oldalakon - a Macadamia termékekbe. Legalábbis én már több helyen láttam és mindenhol nagyon dicsérték, így adtam neki egy lehetőséget. Már több mint egy hónapja használom a sampont és vele együtt a balzsamot is, szóval épp itt az ideje hogy megosszam veletek a tapasztalataim.
Nekem egyébként "normál" hajam van, a hajtöveknél hajlamos a zsírosodásra, a hajvégeim pedig kissé szárazak és töredezettek, a korpával már leszámoltam a panthenolos samponnak köszönhetően. De erre még visszatérünk...

A samponról...
Szulfát és parabénmentes, az összetevők listáját a Krémmánián tudjátok csekkolni, ahol egyébként nagyon sok Macadamia termék van már fent, de vélemények még nem igazán - úgy látszik itthon a beszerezhetőség vagy beszerezhetetlenség miatt nem túl népszerű. Majdnem teljesen átlátszó a színe, az állaga pedig kissé zselés, olyan tipikus samponos. Nem habzik túl jól, gondolom ez a szulfátmentességnek köszönhető, annyira nem zavaró, én amúgy is mindig kétszer mosom meg és másodszorra már ebből is elég egy egész pici mennyiség - első alkalommal pedig nem árt kicsit többel kezdeni. Az illata nagyon fincsi, édeskés, kissé gyerekrágó illata van és nagyon sokáig meg is marad a hajon. Végre, ezt már szeretem! Viszont az én hajamnak kicsit sok volt ez a hidratáló hatás, ugyanis a harmadik napon már muszáj megmosnom újra a hajam mert lelapul és zsíros hatást kelt. Valamint a korpa is visszajön már addigra... Amúgy a hidratáló hatását nem vitatom, ugyanis olyan lesz tőle a hajam mintha megszívta volna magát vízzel ugyanis kétszer annyi ideig tart megszárítani mint egyébként. Összességében azt mondanám hogy tényleg csak a száraz hajúaknak ajánlom. 
A balzsamról....
Nagyon sűrű állaga van és szintén finom illata, ami csak rásegít a samponra és végre több napon keresztül illatozik a hajkoronám. Kipróbáltam úgy is ahogy a csomagoláson szerepel, vagyis nem öblítettem le. Ebben az esetben csak a hajam alsó egyharmadára vittem fel és figyeltem a mennyiségre mert ebből tényleg nagyon kevés kell csak! Ha túl sokat vittem fel elnehezítette a hajam, így kikísérleteztem hogy az én hosszú hajamra elég két kis borsónyi, hihetetlen de ennyitől is szép fényes lett a végeredmény és még a kifésülést is segítette. Nagyon szeretem használni egyébként hajvégápolóként is, természetesen ekkor sem mosom ki. Pakolásként is használtam már, ekkor a teljes hajhosszra felvittem viszont kicsit kiöblítettem a fejbőrömnél, így is szuper volt. Összességében ezt szerintem bármilyen hajtípusra bevethető, nagyon sokoldalúan lehet használni és gazdaságos is, mert még több mint félig van a flakonom.
B-J: sampon, balzsam
Igazából vegyesek az érzéseim a Macadamia termékekkel kapcsolatban, mert a sampon nekem nem jött be, bár lehet hogy azért mert nem a hajtípusomnak megfelelő terméket választottam. A balzsam viszont nagyon kis sokoldalúnak bizonyult, és az illatukról sem feledkezhetem el, ha már annyiszor írtam hogy mennyire imádom ha a hajamon megmarad sokáig a finom illat. Mindkettőt az Iparfümériától rendeltem, a sampon ITT található, a balzsam pedig ITT, és a szintén híres olaj is van most készleten.

Ti ismeritek a Macadamia termékeket?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger