2012. december 27., csütörtök

Yves Rocher termékek - sampon és arclemosó teszt

Ezeket az Yves Rocher termékeket még a Glamour napok alkalmával vettem, az arclemosót rögtön használatba vettem, a sampont azonban csak mostanában használom rendszeresen.
Az Yves Rocher termékeit régóta szerettem volna már kipróbálni és a Glamour napokon be is néztem az üzletbe. Általánosságban elmondható hogy az üzlet rendezett, átlátható és nagyon igényes kialakítású, jól éreztem bent magam :) A polcok nincsenek összetúrva, minden áttekinthető. A termékeket a tisztán növényi alapanyagok jellemzik, részletesen olvashattok róla a márka honlapján:
Yves Rocher Bőrradírozó sminklemosó hab 3 tisztító teával
Nagyon szeretem a radírozós arclemosókat és mivel már rég elfogyott az előző így ezzel a termékkel pótoltam. A 150 ml-es kiszerelést rögtön első naptól használatba vettem és még mindig nem fogyott el, ami azt jelenti hogy napi szintű használat mellett két hónap után is még a negyede biztosan megvan. Körülbelül 2700 Ft volt, de a 40%-os kuponnak köszönhetően kedvezőbb áron jutottam hozzá.

Az illata egy az egyben zöld tea :) ami számomra kellemes, de ha valaki nem kedveli a "zöld" illatokat akkor zavaró lehet. Nagyon apró radírozó szemcséket tartalmaz, ami kíméletes tisztítást tesz lehetővé. Azt vettem észre hogy talán a teának köszönhetően nyugtatja a kipirosodott bőrt, a pattanásokat. Sokkal hamarabb múlnak el a sebek is az arcomon tőle. A használata után tényleg bársonyos lesz a bőr, egy nagyon picit szárít, csak az orromnál - nem is értem, pedig ott szokott általában előbb zsírosodni - az arcomon, homlokomon nincsenek hámló, feszülő foltok utána. Egy negatívumot tudok csak említeni, én szeretem ha a radírozó szemcsék nagyobbak és kicsit úgy "masszírozzák vagy vakargatják" az arcbőröm, az olyan finom, hát ez itt most elmaradt. Ettől függetlenül kellemes termék.

Yves Rocher korpásodás elleni sampon
Ezt a sampont csak pár hete használom, ezzel már nem annyira vagyok megelégedve. Ez a 200 ml-es kiszerelés kb. 800 Ft volt - köszi Mia! - és nálam kicsit gyorsan fogy, mert nem igazán habzik és van hogy háromszor kell megmosni vele a hajam ahhoz, hogy tisztának érezzem.  Elsődlegesen azért vettem hogy elűzze a korpásodást amit részben sikerült is teljesítenie (mondjuk lehet az is szerepet játszott benne hogy elkezdtem sapkát hordani!) de végleg nem tüntette el. 

Az illata kellemesnek mondható, ez is tipikusan "zöld" illat, amely a hajon is érezhető marad, hacsak a balzsam el nem nyomja. Nekem szükséges utána balzsamozni mert kicsit összeáll és kezelhetetlen lesz tőle a hajam amit fésülni sem egyszerű. Viszont nagyon könnyed lesz utána a frizurám, nem nehezíti el a hajtöveket. Összességében vegyesek az érzelmeim iránta és inkább a nem felé hajlik.

Balra a sampon, jobbra az arclemosó:

Ti használtok Yves Rocher termékeket? Melyiket ajánlanátok és melyiket nem?

5 megjegyzés:

Njoythestyle írta...

Yves Rocher árnikakivonatos kézkrém: nagyon szeretem, szerencsére sokkal gazdagabb és táplálóbb mint vártam. Na és a gránátalmás tusfürdő: iiimádnivaló! :)
Pusza: Reni

Anett írta...

Reni: köszi a tippet, egy jó kézkrém sosem árt. :)

mia írta...

hogyhogy ilyen drága a sampon? nálunk a márkaüzletben 700-800 forint körül van nem akciósan ugyanekkora mennyiség :O
egyébként szerintem szuper sampon, nekem nagyon sokat segített, és bármit kipróbáltam mindig visszatértem ehhez :) a hajam nekem is kusza tőle kicsit, de szárítás után rendeződnek a dolgok :)

Anett írta...

Mia: az árat sajnos emlékezetből írtam mert a blokk már nincs meg és az eredeti haul posztomba sem írtam árat, így nem tudtam onnan puskázni :( Szóval teljesen elképzelhető hogy rosszul emlékszem! Köszi hogy szóltál, és javítom a posztban is :D

Névtelen írta...

Én tegnap vásároltam ott először. Persze rögtön fel is avattam mindent és elsőre imádom. Én a kakaóvajas tusfürdőt, vadszedres testápolót vettem meg. Annyira finom az illatuk. :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger