2012. július 21., szombat

5tusa - az alkotások!

Eljött július 21-e, napvilágot látnak a két hét alatt összegyűjtött - vagyis inkább megalkotott - tusvonalak! A challenge leírását ITT találjátok!
 Azt kell hogy mondjam, sokkal nehezebb volt ez a kihívás mint vártam. Amúgy sokszor rajzolok tusvonalat mert szeretem, nagyon tetszik, de most rájöttem hogy eddig mindig pontosan ugyan úgy készítettem el. Tehát épp itt volt az ideje annak, hogy formákat is kipróbáljak illetve kreatívkodjak is egy kicsit.

(4) Kezdem is a sort az első alkotással, természetesen egy könnyebbet választottam kezdésnek. Csak egy kevés ezüst színnel dobtam fel, igyekeztem közel a szempillák tövéhez tenni az ezüstöt így viszont kicsit olyan mintha műszempilla lenne felragasztva :) Egyébként ez egy nappali smink volt - az egyik hiányzó láncszem a heti összefoglalóból - tehát reggel megdobta a készülődési időt úgy 5 perccel. 
Mondtam hogy egyszerű lesz :) Az alap egy szürke szemhéjpúder, erre került a vékony fekete tusvonal, a szempillák tövébe pedig egy kevés az ezüstszürke színből.
Ez az egyetlen egész arcos kép amin látszik a fülbevaló, utólag vettem észre hogy az is fekete és ezüst keveréke!
Elf mineral eyeshadow primer
Essence gel eyeliner - 01 midnight in paris
Essence stay all day - 03 steel the show
Elf mineral infused mascara 
MAC powder blush - Format
NYX Rouge creme blush - 05 Glow
MAC frost lipstick - Creme de la Femme
és ami lemaradt - W7 77-es paletta halvány szürke színe

(7) A következő próbálkozás csak látszólag volt egyszerű számomra, viszont a megvalósításra sokszor 5 percet kellett szánnom, szintén egy hétköznap reggel. A nehézség az volt benne számomra, hogy vastagabb vonalat kellett húzni mint amit megszoktam (és a zselés tusom most már tényleg a beszáradás közelében van, ha vége lesz ennek a tusának ki is dobom).
 Szintén egy ezüst szín lett az alap, erre került fel a hangsúlyos(abb) tusvonal. Ehhez már igénybe kellett vennem a cellux segítségét, különben biztos hogy lefelé kanyarítottam volna. Így sem lett túl felfelé ívelő, legközelebb máshogy kell felragasztanom a szalagot. Itt viszont már nagyon látszott hogy darabos a tus...így kénytelen voltam átmenni rajta a folyékony tussal amit viszont nem szeretek mert folyik össze-vissza, így az ecset hegyét érintettem picit a folyékony tushoz és így mentem át a darabos vonalon. Jó volt ez a taktika mert így nagyon tartós volt, míg önmagában nekem ez a tus szinte semmit nem bír ki.
Az arc többi részét nem bonyolítottam túl, aznap tettem fel egy kis BB krémet is (valahogy a fekete ruha jobban kihozza a bőröm egyenetlenségeit) egy pirosas szájfényt tettem még fel, pirosító és kész is.
Elf mineral eyeshadow primer
Essence gel eyeliner - 01 midnight in paris
Essence black mania szemhéjtus
Elf mineral infused mascara  
Essence lash &brow gel mascara
L.A colors 5ös paletta - Ammunition
Skin79 VIP Gold Super Plus Beblish Balm Triple Functions Miniature
és ami lemaradt: Essence fairytale lipgloss - 02 once upon a time

(1) A harmadik alkotásom hétvégén készült, így kicsit elkapott az alkotási vágy. Valahogy megint egyből a zöld színhez fordultam, amit egy kis arannyal és barnával kombináltam. Nekem nagyon tetszik a végeredmény és lévén ez volt az első kreatív próbálkozásom, így erről teszek majd még fel képeket azt hiszem :)


NYX eyeshadow base - skintone
W7 77-es paletta
Essence black mania szempillaspirál
Essence gel eyeliner -  04 i love nyc
Maybelline color tattoo - 05 Eternal gold
Rimmel soft kohl eyepencil - 031 Jungle green
Essence lash&brow gel mascara
Garnier BB krém 
Max Factor creme puff - 5 Translucent
BYS Blusher - Coral
MAC powder blush - Format
FDS lipstick - Dramatic red
Manhattan intense moisture&gloss lipstick - 53G

(10) A következő két alkotás is otthonra készült, egyik típust sem próbáltam még soha, habár a alul-felül tusvonalat már régóta szerettem volna kipróbálni. Ezt most kék-barna kombinációban meg ki is próbáltam és úgy érzem nem áll jól nekem az alul ennyire hangsúlyos vonal. Lehet hogy alulra kellett volna kerülnie a kéknek és úgy jobban tetszene, nem tudom.
 W7 77-es paletta kétféle barnája
Maybelline color tattoo - 20 Turquoise forever
Elf cream eyeliner - Coffee
Elf mineral infused mascara
(3) Az öt közül a kedvencem következik, egyszerűnek mondható mert sima fekete színnel készült de ez az érdekes íves kialakítás a közepén nekem nagyon bejön! Itt is igénybe vettem ám a cellux segítségét, saját kézzel még nem tudok ilyen szép "farkincát" rajzolni sajnos.

 W7 77-es paletta barnái
Essence gel eyeliner - 01 midnight in paris
Essence black mania szemhéjtus 
Elf mineral infused mascara

Összességében...
Továbbra is nagyon szeretem a tusvonalat, de rá kellett jöjjek hogy mindig ugyanazt a formát alkalmazom ami unalmas. Az összeállítás első szereplőjét lehet hogy még el fogom készíteni máskor is, illetve az utolsót megpróbálom hétköznapibbá tenni. Jó lenne ha lenne (több) színes tusom, de nem ilyen világos színben mint a türkiz color tattoo,  mert ezt ilyen formában távol érzem magamtól. Pedig teljes szemhéjon annyira imádom!
Most pedig elárulom, az alkotások előtt lévő szám a mintán lévő számozást jelöli. Így meg tudjátok nézni mennyire sikerült olyat alkotnom, mint ami az eredeti elképzelés volt. Szerintem az 1-es sorszámút sikerült leginkább eltalálnom formában :)

Remélem nem untátok meg a sok tusvonalat! Ti kedvelitek egyáltalán?

13 megjegyzés:

Lora írta...

szépek lettek, az utolsó a kedvencem! :)

Anett írta...

Köszi Lora! Hasonló az ízlésünk akkor!

Egyébként ha valaki végigcsinálta ezt a challenge-t akkor linkelheti a posztot róla, illetve ha nincs blogja küldhet képet és ha szeretné ki is teszem :)

Unknown írta...

szépek :) az útólsó pár nagyon frankó :D
http://fashionparade-fanny.blogspot.hu/

paphu írta...

nekem is az utolsó a tecc a legjobban. Olyan különleges.
A zöld meg nagyon szuperül sikerült! nekem eszembe se jutott kiszínezni őket :))
Egyébként a kétféle színű is nagyon jó lett, de lehet tényleg jobb lett volna felülre a barnát, lentre meg a kéket...majd legközelebb! :)

Makeupcakes írta...

Mindegyik nagyon jó lett szerintem, a 7-es számú tetszik nekem a legjobban!
Jó ötlet ez a challenge, én is mindig ugyanolyan vonalakat húzok. :I

Anett írta...

Köszi lányok! Remélem sikerül továbbfejlődnöm a tusvonalak területén :)

dyna írta...

nekem legjobban a 3-asod tetszik, bár másnak látom, mint az eredeti (de a tiéd szimpibb:))
a 10-es pedig csudi jó lenne, csak a fekete picit vastagabban (lejjebb van húzva, ezáltal vastagabb, nem követi annyira a szemed alsó ívét), ezért fura picit. de nagyon jó ötlet a tőled "szokásos" színes verzió! :)
asszem te lehetsz az egyetlen, aki a mindennapi sminkbe építi be ezt az 5tusát, de ez a blogod ismeretében nem is meglepő, csak mindig jót mosolygok a kitartásodon, bizonyos prodzsektekben való lelkes részvételeden. :)

Zsanci írta...

Szuperek lettek és tök jó, hogy mindegyikhez lefényképezted, mit használtál és komplett sminkkel mutattad be. Apropó színes tus!!!! Mivel a nagy melegekben (no meg időhiány miatt) csak tusvonalas sminkeket csináltam magamnak. Eleinte csak feketét, de uncsi lett és kitaláltam, hogy tudok színes tusvonalat készíteni magamnak. :) Tavaly volt az Essence Holographics trendkiadásában a fehér tus és kb semmire nem használtam, aztán gondoltam egyet, hogy kipróbálom milyen ha megcsinálom azzal a tusvonalat és mielőtt megszáradna, egy másik vékony (vagy ferde) tusecsettel beletapogatok színes szemhéjpúdert (120-as paletta vagy Sleek Matt Bright paletta) és tökéletesen bevált! Tartós és kvázi bármilyen színű tusvonalat tudunk készíteni vele.
Aztán a mostani Avon katalógusban is van egy ilyen bázis tus féleség amit pont erre találtak ki (nem próbáltam még, mivel elég sok van a Holo tusomból) :)
Szerintem érdemes próbálkozni vele! :P

Anett írta...

dyna: hát tudok lelkesedni az tény, de csak ha tetszik a téma - ahogy ez a mostani is! Mivel nálam 99% -ban hétköznapi sminkek vannak így ezt a "jó szokást" most sem akartam megtörni :) Viszont a következő kör már nehezebb lesz annyiból hogy kevés olyan van benne amit hétköznap bevállalok.

Anett írta...

Zsanci: köszi :) Az a holo tus megvolt nekem is de eladtam Thündérkének - remélem olvassa a kommented mert így bővítheti a tus felhasználási területét! Azt hiszem az Elf-nek is van ilyen "átalakítós terméke" majd utána nézek, és köszi a tippet!

samelike írta...

Ajj ezek gyönyörűek, annyira jó hogy sminkekben mutattad be! Szuper és mind nagyon tetszett.

Thündérke írta...

Nagyon jók lettek :) és nagyon ügyes vagy! :)

Pálosi Kitti írta...

wow, ezek gyönyörűek, nekem a zöld a kedvencem :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger